tiistai 14. elokuuta 2012

DEMOKRATIATUTKIMUKSIA elokuussa 2012


Äänen avaus: AAAAAAAA

Viisihenkinen Kansalaisnavigointitiimi aloitti 14.8. Lähidemokratiaa livenä valmistamisen PIENOISTUTKIELMIN. Kevään aikaiset aivomyrskyt palauteltiin mieleen ja kaikesta yhteiskunnallisesti kiinnostavasta haravoitiin tutkimuskysymyksiä. Ideaesineistöä karttui: kolme eri mallista puhelinta, kompassi, 80-lukulainen salkku ja Suomen markan aikaisia satasia, rannekelloja, rintamerkein varustettu farkkutakki, mies-naisen asukokonaisuus, hipster-asu, pari hyökkäykseen tarkoitettua niittivyötä, karhun pää, kasvottoman vallan asu.

Mitä on uusi demokratia? Onko asukkaiden kuulemisella vaikutusta, löytyykö siitä esimerkkejä? Entä historiallisessa perspektiivissä, miksi demokratia on arvokasta ja tärkeää? Mitä demokratia tarkoittaa toiminnan tasolla? Millaisin iskulausein demokratiaa rakennetaan? Entä mitä kuulemisen ja kuulluksi tulemisen tapoja taide tarjoaa?


Niin Riku, Ursula, Make, Pilvi ja Jani paneutuvat kukin omaan aihealueeseensa päiväksi, sekä kehittävät tutkimustuloksista osallistavan tai esittävän kokonaisuuden. Nämä katsotaan, koetaan ja kadulle kuljetetaan perjantaina 17.8. Facebookiin ja Twitteriin ja tänne kysymys:

  • Kuvitteellisessa tulevaisuudessa, jossa julkisen sektorin palvelut on purettu, minkä peruspalvelun Sinä haluaisit tuottaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti